Elérhetőségeink

Central Europe Lubricant Kft. -
Olajshop.hu

Székhely: 2600 Vác, Szilassy utca 1/a
Adószám: 14537868-2-13
Bankszámlaszám:
K&H Bank 10401103-50505454-51551014
Központi ügyfélszolgálat:

Kövess minket a Facebookon is

Látogató számláló

7
1
6
8
0
8
1

TOP termékek

Naptár

2025. Augusztus
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Központi ügyfélszolgálatunk elérhetősége: +36 30 758 9933info@olajshop.hu | H-P 08:00-17:00

ÉLELMISZERIPARI ZSÍR

Élelmiszeripari zsír speciális, NSF H1 vagy H2 minősítéssel rendelkező kenőanyag, amelyet kifejezetten olyan gépek és berendezések kenésére fejlesztettek, ahol fennáll az élelmiszerrel való véletlen érintkezés lehetősége. Ezek a zsírok szagtalanok, színtelenek és nem mérgezők, mégis kiváló kopásvédelmet és kenőképességet nyújtanak a csapágyak, láncok, tengelyek és egyéb mozgó alkatrészek számára. Az élelmiszeripari kenőzsírok ellenállnak a víznek, gőznek, tisztítószereknek és hőhatásoknak, így ideálisak húsipari gépekhez, pékségekhez, italgyártáshoz, csomagolástechnikai berendezésekhez. Elérhetők szintetikus, fehér olaj vagy szilikon bázissal is, megfelelve a HACCP és ISO szabványok követelményeinek.

Gyakori kérdések

Mi az az élelmiszeripari kenőzsír?

Olyan kenőanyag, amely élelmiszerrel való véletlen érintkezés esetén is biztonságos; formulája fehér (orvosi tisztaságú) olajból vagy szintetikus PAO-ból, speciális alumínium-komplex vagy kalcium-szulfonát sűrítőből és élelmiszeripari jóváhagyott (NSF, FDA) adalékokból áll.

Milyen NSF kategóriák léteznek az élelmiszeripari zsíroknál?

H1 – véletlen érintkezésű kenőzsír; H2 – élelmiszer zónán kívüli, de üzemen belüli felhasználás; 3H – elválasztó (pl. formaleválasztás) közvetlen érintkezésre.

Milyen hőmérséklet-tartományban használható egy tipikus H1 zsír?

-30 °C és +160 °C között folyamatosan; perfluor- vagy szilikonbázisú változatnál rövid ideig +200 °C-ig terhelhető.

Megfelel-e a Halal és a Kosher előírásoknak?

Igen, a vezető gyártók H1 termékei gyakran rendelkeznek Halal, Kosher és allergénmentességi tanúsítvánnyal is.

Alkalmazható-e nagynyomású (EP) környezetben?

Igen, az élelmiszeripari EP adalékok cink-, kén- és foszformentesek, de fehér szilícium-oxid vagy bór-nitrit részecskékkel hatásosan csökkentik a kopást nagy felületi nyomás alatt is.

Vízálló-e az élelmiszeripari zsír?

A kalcium-szulfonát bázisú H1 zsírok kiváló vízkimosódási ellenállással és rozsdagátlással bírnak, így mosással vagy gőzzel terhelt gépeknél is tartósak.

Milyen NLGI konzisztenciákban érhető el?

Leggyakrabban NLGI 1 (központi kenőrendszer) és NLGI 2 (kézi zsírzó) keménységben, de speciális csapágyakhoz NLGI 00–000 félig folyékony változat is kapható.

Keverhető-e a H1 zsír nem élelmiszeripari lítium-komplex zsírral?

Nem ajánlott; a keverés csökkenti a tanúsítvány érvényességét és az élelmiszer-biztonságot.

Milyen tanúsítvány igazolja a termék minőségét?

NSF ISO 21469 (gyártási higiénia), ISO 9001, valamint az NSF H-besorolás; ezekről mindig kérj termékdokumentációt.

Hol lehet megvásárolni az élelmiszeripari kenőzsírt?

Az élelmiszeripari H1 kenőzsírt megvásárolhatod az olajshop.hu üzleteiben és webáruházában.